Menadžment

UPRAVNI ODBOR

Dr.sci.vet. Ivan Nastasijević, DVM, predsednik

Članovi Upravnog odbora Regionalnog odbora Veterinarske komore Srbije “Beograd II” izabrani za mandatni period 2023-2027:
 • Dr.sci.vet. Ivan Nastasijević, DVM, predsednik
 • Dr Aleksandar Furdek, DVM, potpredsednik
 • Dr Stanislava Stefanović, DVM, član
 • Dr Vladimir Kostić, DVM, član
 • Dr Miloš Petrović, DVM, član

Predsednik Regionalnog odbora Veterinarske komore Srbije “Beograd II”

Dr.sci.vet. Ivan Nastasijević, DVM Naučni savetnik

Dr Ivan Nastasijević je naučni savetnik sa raznovrsnim iskustvom iz oblasti primenjenih istraživanja, nastave i naučno-tehničke saradnje za transfer znanja u industriji mesa koje se odnosi na sistem za upravljanje bezbednosti hrane baziranom na analizi rizika (HACCP), inspekciju mesa, longitudinalno integrisani sistem za osiguranje bezbednosti hrane, detekciju i kontrolu zoonotskih alimentarnih patogena poreklom iz mesa, ocenu rizika, upravljanje rizikom i komunikaciju rizika. Dr Nastasijevic je sticao iskustvo u laboratorijskom okruženju (Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Srbija i US Meat Animal Research Center “Roman L. Hruska”, Nebraska), razvoju politika iz oblasti bezbednosti hrane i javnog zdravlja i izgradnje kapaciteta na nacionalnom i međunarodnom nivou (Svetska zdravstvena organizacija Regionalna kancelarija za Evropu/WHO EURO), Federacija veterinara Evrope (FVE), kao i držanju nastave na univerzitetima na međunarodnom nivou (Metropolitan Univerzitet u Kopenhagenu, Danska; Univerzitet u Centralnom Lankaširu, Velika Britanija; Univerzitet u Kataniji, Italija i Univerzitet u Parmi, Italija). Sadašnja oblast rada Dr Nastasijevića se odnosi na razvoj biosenzora kao praktičnog i pouzdanog alata za unapređenje i optimizaciju inspekcije mesa (hrane) baziranoj na oceni rizika, harmonizovanim epidemiološkim indikatorima i lancu informacija iz hrane, u okviru integrisanog sistema za osiguranje bezbednosti mesa, kao i na nova rešenja za osiguranje održive proizvodnje u lancu mesa.

Dr Aleksandar Furdek, DVM, potpredsednik

Dr Aleksandar Furdek, DVM, potpredsednik

Dr Stanislava Stefanović, DVM, član

Dr Stanislava Stefanović, DVM, član

Obrazovanje:

 • 2006- Diploma Fakulteta veterinarske medicine Univerziteta u Beogradu.
 • 2008 - Državni stručni ispit i licenca za bavljenje veterinarskom praksom.
 • 2010 - specijalističke akademske studije po tezi pod nazivom "Ispitivanje dlake kao forenzičkog traga" na Kriminalističko - Policijskoj akademiji i dobila profesionalno zvanje diplomirani kriminolog - specijalista.

Radno iskustvo:

 • Stručna praksa u veterinarskoj ambulanti „ Spina“, na poslovima vakcinacije, obeležavanja, preventive i lečenja kućnih ljubimaca; na dijagnostičkim metodama koje obuhvataju rentgensko ispitivanje, ultrazvučnu dijagnostiku, manje hirurške intervencije; vođenje dokumentacije i izveštaja; prodaja veterinarskih lekova, preparata i medicinske hrane za pse i mačke .
 • Zaposlena u vet. stanici „vet. Terzić doo Goričani“ na poslovima sprovođenja programa mera Republike Srbije od oktobra 2008 do 31.03.2014.
 • Zaposlena u SVA“ Beka“ na poslovima prodaje hrane, lekova, pomoćnih lekovitih sredstava i opreme za kućne ljubimce od 01.08.2014. do 15.02.2015.
 • Zaposlena u T.R. „Merica+“ na poslovima prodaje hrane, lekova, pomoćnih lekovitih sredstava i opreme za kućne ljubimce od 02.03 2015. do 31.10.2015.
 • Zaposlena u Veterinarskoj apoteci „Kerowski“ na poslovima prodaje hrane, lekova, pomoćnih lekovitih sredstava i opreme za kućne ljubimce od 01. 11. 2015.
 • Trenutno zaposlena u Veterinarskoj apoteci „Dr.Doggy“ na poslovima prodaje hrane, lekova, pomoćnih lekovitih sredstava i opreme za kućne ljubimce od 04. 12. 2017.

Dr Vladimir Kostić, DVM, član

Dr Vladimir Kostić, DVM, član

Rođen 20.05.1984. u Beogradu, gde je završio osnovu školu, XV beogradsku gimnaziju i Fakultet veterinarske medicine u Beogradu.

Od 2012. godine zaposlen u Privatnoj veterinarskoj stanici “Dr Kostić-veterina sistem doo” kao veterinar, u kojoj je od 2017. godine vlasnik i direktor. Tada i danas se bavi TERENSKOM veterinom.

2014. godine je kao glavni veterinar, određen od strane Uprave za veterinu međunarodnoj organizaciji za dobrobit životinja “FOUR PAWS International” za vođenje našeg i njihovog tima za spašavanje, tretiranje, lečenje i prihvatanje ugroženih, bolesnih životinja na teritoriji Obrenovca za vreme trajanja velikih poplava i nakon saniranja posledica od istih elementarnih nepogoda.

Dr Kostić je boravio tri puta u Republici Češkoj na edukaciji i usavršavanju u vezi sa tretiranjem, transportom i prihvatanjem životinja koje potiču iz zooloških vrtova iz celog sveta.

Član je Upravnog odbora Regionalnog odbora VKS grada Beograda “Beograd II” već drugi mandat.

Dr Miloš Petrović, DVM, član

Dr Miloš Petrović, DVM, član

Dr vet. med. Miloš Petrović se bavio uspostavljanjem Sistema bezbednosti hrane i tehnologijom, sa ciljem da implementira standardne procedure bezbednosti hrane u HoReCa industriji, pri lancu restorana Monument, Nacionalna Klasa, Manufaktura, Liga Pab. Sprovodio je procenu poslovanja proizvodnje i definisao adekvatne korektivne mere, prvenstveno u sferi prerade mesa, a zatim i u pekarskoj i poslastičarskoj proizvodnji. Koordinisao i formirao tim, te je vodio idejno rešenje koje se sastojalo od centralizacije poslovne jedinice proizvodnje mesa, pekarske proizvodnje i poslastičarske proizvodnje. Projektovao je standardizaciju celokupne postojeće proizvodnje, konsolidaciju, optimizaciju novih proizvoda i snabdevanje preko 10 restorana robom i proizvodima.

Znanje o bezbednosti hrane sticao je na Institutu za higijenu i tehnologiju mesa, upoznavajući se sa sistemom HACCP, laboratorijskim metodama detekcije patogena u hrani i pružanjem naučno-tehničkih usluga proizvođačima hrane. Usavršavao se na letnjoj školi u Evropskoj agenciji za bezbednost hrane u Parmi (EFSA, Italija) (“Upravljanje rizikom u lancu bezbednosti hrane”).

Aktivno se bavi veterinarskom strukom, na polju edukacije, prevencije i terapije bolesti malih životinja.